Novi Sad
09.11.2011.
10:02 > 10:49
Do protesta dela novosadskih taksista, najavljenog za danas, ipak nije došlo.
  • Nikola

    09.11.2011 22:12
    divlji taksisti
    Meni ne smetaju taksisti iz regularnih udruzenja koji placaju sve dazbine a start im je samo 40 dinara. Nerviraju me divlja taksi udruzenja i bas cu namerno da imenujem jedno a molim moderatora da odobri ovaj post da se drugi ljudi ne zeznu. Taksi udruzenje "Lav" ima 3 puta vece cene od ostalih taksista. A pecaju klijente tako sto stoje na istim taksi stajalistima kao i ostala taksi udruzenja. Pre desetak dana sam usao u njihovo vozilo na taksi stajalistu u centru i vozac me je za voznju od centra do pocetka Novog Naselja odrao 400 dinara. Tek da se zna da zbog takvih taksista i takvih udruzenja, ostali taksisti a i gradjani ispastaju.
  • korisnik taxi usluga

    09.11.2011 21:20
    ajde od pocetka
    Gospodo taksisti, kao prvo, svako ko zeli da se bavi nekim zanimanjem mora pre svega da ispunjava odredjene uslove. Za odredjena zanimanja potreban je stepen strucnosti, za neka zanimanja srednja a za neka visoka skola, zatim za neka zanimanja nije dovoljna bilo koja srednja ili visoka skola nego odredjena. Nemozete sa fakultetom tehnickih nauka biti hirurg, niti sa srednjom muzickom ekonomista i tako redom. Isto tako za odredjene delatnosti potrebno je da ispunjavate i jos neke uslove naprimer, odgovarajuci objekat, odgovarajucu opremu, sanitarne uslove, protivpozarne uslove i sl. Nemozete imati automehanicarsku radnju na livadi u parku, nego garazu, halu,kanal ili dizalicu i tako redom. E sada dolazimo do vas taksista. I vi morate da ispunjavate odredjene uslove, prvo da znate da vozite (sto mnogi neznaju),da poznajete grad (sto mnoooogi neznaju), da imate vozacku najmanje 5 godina, da u poslednjih 5 godina niste napravili tezi saobracajni prekrsaj, i naravno da umete da progovorite prostoprosirenu recenicu a ne samo prostu. Uredna frizura, odeca i kultura se podrazumevaju. Zatim da vasa vozila ispunjavaju odredjene uslove kao sto su starost vozila,broj vrata, abs sistem, nasloni za glavu, klima uredjaj, tehnicka ispravnost i naravno bazdaren taksimetar a sve to u cistom i usisanom automobilu. E, kada budete zajedno sa gradskim strukturama odredili koji je taj optimalan broj vozila potreban u gradu, onda svi oni koji ispunjavaju ove uslove dodju i traze dozvolu dok se ne popuni optimalan broj vozila. Zatim inspekcija uz asistenciju policije zaredja gradom i zapleni sva vozila koja rade na divlje i bez dozvole, ista ta vozila proda na aukciji a pare ubaci u gradsku kasu, plus debelo kazne i vozace kojima su kola zaplenjena pa i te pare u gradsku kasu. Eto reda za par dana, ostace oni koji mogu i treba da ostanu i imace veci broj voznji jer trenutno isti broj voznji deli se na oko 4500 taksi vozila umesto na 1500 vozila. Kada vi ispunite sve ove uslove mocicete da pregovarate o ceni starta i predjenog kilometra a do tada bolje cutite i ne progovarajte vise.
  • Stručnjak

    09.11.2011 20:16
    Uvek postoji rešenje
    Realno, cena od 40 din je premala za kvalitetnu taksi uslugu. Po nekoj računici start bi trebao da iznosi oko 80 din, a km 50 din da bi bilo prihvatljivo i za stranke i za same taksiste. Naravno, paralelno sa novim cenama, trebalo bi zauvek suzbiti sve vidove nelegalnog taksi prevoza i suzbiti krađu stranaka od strane regularnih taksista, tako što bi se za uvećanu naplatu TRAJNO gubila dozvola za taksiranje.
  • djole

    09.11.2011 19:12
    bilo ko -odgovor
    gospodine bilo ko! jel vas vredja istina, gradjani nisu zasluzili da se voze sa vama divljacima u prljavim i smrdljivim,neispravnim autima, za 20 dinara manje.kako vas nije sramota da se i javljate.
    treba gradjanima javno reci koja su udruzenja divlja pa neka oni odluce,nadam se da od uskoro necete moci da se podvlacite sa cenama i gazdama punite dzepove, doslo je i nasih pet minuta da posteno radimo u najlepsem gradu u srbiji i ako bog da sa novim automobilima pruzimo dobru uslugu svojim postovanim strankama od kojih zivimo!!!
  • bilo ko!

    09.11.2011 14:01
    sram vas bilo!
    Dosadni ste više bre! poskupite ko vam brani??? Druge firme ako im se isplati neka voze i besplatno...šta to vas briga???? Vi manjino nezajažljiva hoćete da svi moraju da podignu cene pa da se vadite na sve,kao nismo samo mi...a i grad je to propisao... ma marš bre! Usput to je je manjina,koja sedi na milionima... pa sada žele da povećaju tu gomilu ... niska im je pa se još ne vide dobro na tim gomilicama...
    Ostavite druge firme i udruženja da voze po kojim oni cenama žele,to su sadašnje postojeće koje gradjani JEDVA PLAĆUJU!!!!!
    A vi sada štrajkujte i pokažite gradjanima ko ste i šta ste,da bi imali , puno,puno posla sa VELIKIM CENAMA!!!
  • Gari

    09.11.2011 11:55
    sedam u sos taxi u centru Sr.Kamenice, taxi kreće za grad kad na semaforu crveno, taxi stoji uzbrdo, odjednom taksista počinje da psuje #$*?, pitam ga šta se desilo, a on odgovara: "ne umem da krenem uzbrdo", naravno da mu se vozilo ugasilo par puta i zamalo da udari u vozilo iza, napravila se kolona, on psuje što ne ume da pokrene vozilo pod ručnom,...... međutim na mostu slobode je iskalio svoj bes vozeći preko 140km/h.
  • 09.11.2011 11:36
    Za početak sprovesti fiskalizaciju!
  • 3maj

    09.11.2011 11:26
    Vic koji ovih dana hara gradom glasi"kako znaš da je neko bezobrazan, nekulturan ili bivši robijaš? ... ? Pa ima taxi tablu na kolima"
    Sve o velikoj većini NS taksista je rečeno u ovom vicu. Uzdravlje
  • Građanin

    09.11.2011 11:07
    @ Ekotaksi
    Slažem se! Onda prvo secite tu glavu (dolaze izbori) pa rešavajete ostalo!
  • Ekotaksi

    09.11.2011 11:01
    taksi in NS
    Građanine riba smrdi od glave.
  • Građanin

    09.11.2011 10:27
    Joj bre..
    ..ala ste dosadni! Koga bre više briga to poskupljenje koje ste izmislili kad niko živ u ovom gradu i ne zna koliko zaista plaća taxi prevoz?! Ja kad god sednem u taxi, za iste destinacije uvek platim različite cene! Vas čovek ne može uhvatiti ni za glavu ni za rep! Bolje da se organizujete i rešite više sa gradom to oko nelegalnih taksista i da se napravi kodeks po kojem će ko i na koji način moći da se bavi taxi prevozom, kakvim vozilom i sl.. pa onda formirajte i dižite cene a ne ovako, sa mnogo drugih nerešenih i mnogo bitnijih pitanja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna